Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Διαχείρηση των email μέσω Thunderbird

Έχουμε αρκετούς λογαριασμούς email σε διαφορετικές εταιρείες και πρέπει να συνδεόμαστε σε διαφορετικά site για να διαβάσουμε τα email μας. Αυτό σε καθημερινή βάση μπορεί να γίνει κουραστικό και χρονοβόρο. Τη λύση έρχεται να μας δώσει το Thunderbird ένα πρόγραμμα που μας βοηθάει να διαχειριζόμαστε τα email μας κάτω από ένα κοινό interface.



Το Thunderbird είναι της Mozilla, της εταιρείας που έχει φτιάξει και τον browser Firefox. Το Thunderbird είναι ένα free και open-source λογισμικό για αυτό και ασχολούμαστε με αυτό και όχι με άλλα επί πληρωμή εργαλεία.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ : Thunderbird .
Το εγκαθιστάτε και μετά το ανοίγετε. Μπορείτε να παρακάμψετε τα βοηθητικά μηνύματα που βγάζει.

Αυτό είναι το αρχικό παράθυρο του προγράμματος.



Πατάμε "Δημιουργία νέου λογαριασμού" και θα εισάγουμε το email μας με τον παραδοσιακό τρόπο οπότε στο επόμενο παράθυρο που θα βγει πατάμε "Παράκαμψη αυτού και χρήση της υπάρχουσας διεύθυνσης μου".



Μας βγάζει το παράθυρο για να εισάγουμε τα στοιχεία του email που θέλουμε να προσθέσουμε.



Αφού το συμπληρώσουμε πατάμε "Συνέχεια" και βρίσκει αυτόματα τις ρυθμίσεις του email.



Πατήστε "Done" και θα καταχωρηθεί το email στο Thunderbird.


Τώρα μπορείτε να δείτε τα εισερχόμενα σας, να στείλετε νέο email και γενικότερα έχετε πλήρη έλεγχο του email σας από το Thunderbird χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε στην αντίστοιχη σελίδα στον browser σας.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλα email πηγαίνουμε στο μενού δεξιά στην άκρη, έχει ένα κουμπι με 3 οριζόντιες γραμμές(δίπλα από την αναζήτηση) -> Επιλογές -> Ρυθμίσεις λογαριασμού.


Κάτω αριστερά πατάμε τις "Ενέργειες Λογαριασμού" -> "Προσθήκη λογαριασμού αλληλογραφίας" και κάνουμε τις ίδιες ενέργειες. Μπορείτε να το κάνετε όσες φορές θέλετε για να προσθέσετε όλα τα email σας. Στο κεντρικό παράθυρο του Thunderbird θα βλέπετε όλους τους λογαριασμούς μαζί.


Ο Thunderbird δέχεται και plugin που μπορείτε να κάνετε βίντεοκλήση στο facebook,pdf reader,flash κ.α. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το ψάξετε περισσότερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...