Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Crash Test στον υπολογιστή σας

Σε πολλούς έχει τύχει να θέλουν να αγοράσουν έναν σταθερό υπολογιστή ή laptop και να "χάνονται" στα πολλά χαρακτηριστικά τους. Πολλές κωδικές ονομασίες, όλες να μοιάζουν μεταξύ τους και εσείς να μην καταλαβαίνετε αν τα λεφτά που δίνετε αξίζουν τις διαφορές με τα υπόλοιπα μοντέλα. Θα παρουσιάσουμε κάποια site  που έχουν ταξινομένα όλα τα μοντέλα απο επεξεργαστές,κάρτες γραφικών κ.τ.λ. και μερικά που κάνουν συγκρίσεις.






1. cpubenchmark.net

Σε αυτό το site θα βρείτε όλα τα μοντέλα των επεξεργαστών που υπάρχουν. Τα χωρίζει σε διάφορες κατηγορίες, αλλά μπορείτε να τα βρείτε και συγκεκριμένο μοντέλο βάσει αναζήτησης. Μπορείτε να κάνετε σύγκριση μέσω ενός score που έχει κάθε επεξεργαστής το οποίο έχει προέλθει απο benchmark test. Επίσης έχει και τη θέση του επεξεργαστή στην γενική κατάταξη. Οπότε όσο πιο μεγάλο score τόσο καλύτερα, αντίστοιχα όσο πιο πιο μικρό το rank τόσο ψηλότερα στην κατάταξη.



Στο ίδιο site μπορείτε να βρείτε επίσης κάρτες γραφικών, σκληρούς δίσκους, ram, ολόκληρους υπολογιστές, ακόμα και κινητά όπως android και iOS


2. anandtech.com

Αντίθετα σε αυτό το site έχουμε σύκριση προϊόντων. Επιλέγετε την κατηγορία(επεξεργαστής,κάρτα γραφικών κ.α.) και μετά τα δύο μοντέλα που θέλετε να συγκρίνετε. Τα αποτελέσματα που σας δείχνει είναι από μετρήσεις με διάφορα εργαλεία για να έχετε μια γενική εικόνα.




3. gpureview.com

Αυτό το site μοιάζει πολύ με το προηγούμενο με την μόνη διαφορά ότι έχει μόνο κάρτες γραφικών να συγκρίνετε.


Προσθέτουμε και για κινητά το Geekaphone. Επιλέγετε δύο κινητά και σας τα συγκρίνει σε όλους τους τομεις βάζοντας βαθμολογία σε κάθε τομέα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά(αθροιστικά) σαν συσκευή.


2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό και χρήσιμο άρθρο όπως πάντα. Να προσθέσω επίσης φιλικά ένα ακόμα κορυφαίο site που έχεις παραλείψει το http://www.notebookcheck.net/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την επισήμανση. Αν έχεις να μας προτείνεις κάτι άλλο ευχαρίστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...