Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

App of the Week #6 : Airdroid

Το Airdroid είναι η ιδανική εφαρμογή για να σας κάνει να ξεχάσετε το καλώδιο σαν μέσω συνδεσης της android συσκευή σας με τον υπολογιστή και σας προσφέρει πολλές χρήσιμες λειτουργίες.




Αρχικά μπορείτε να το βρείτε δωρεάν στο PlayStore και υπάρχει μόνο σε android. Πρέπει να υπάρχει δίκτυο WiFi στο οποίο να είναι συνδεδεμένοι ο υπολογιστής και η android συσκευή.

Ενώ είσαστε συνδεδεμένοι στο WiFi  ανοίγετε την εφαρμογή, πηγαίνετε στον browser του υπολογιστή   και γράφετε http://web.airdroid.com. Στη συνέχεια σας ζητάει έναν κωδικό που σας τον δίνει η εφαρμογή και o υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με την συσκευή σας.

           

Μόλις συνδεθούμε, βλέπουμε στον browser του  υπολογιστή μας τί ενέργειες μπορούμε να κάνουμε ασύρματα. Μπορούμε να στείλουμε sms ή απλά να διαβάσουμε τα υπάρχοντα, να δούμε το ιστορικό των κλήσεων(δυστυχώς δεν μπορούμε πραγματοποιήσουμε κλήση από τον υπολογιστή), τις επαφές μας(και αυτές που χρησιμοποιούμε πιο συχνά), όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες με τη δυνατότητα να απεγκαταστήσουμε όποια θέλουμε, όλα τα αρχεία της συσκευής, τις φωτογραφίες, τη μουσική, τα βίντεο και τα ringtones.


Επίσης μας πληροφορεί για το όνομα της συσκευής, πόσο ελεύθερο χώρο έχουμε στη μνήμη, τη δυνατότητα να πληκτρολογήσουμε URL στον υπολογιστή και να ανοίξει με τον browser της συσκευής, να σημειώσουμε κάτι στο clipboard και να "τραβήξουμε" screenshot.

Να σημειώσουμε πως μπορούμε να στείλουμε αρχεία ασύρματα από τον υπολογιστή στη συσκευή και αντίστροφα. Ακόμα τις εικόνες και τα βίντεο μπορούμε να τα δούμε-επεξεργαστούμε στην οθόνη του υπολογιστή και να ακούσουμε τη μουσική που έχουμε αποθηκευμένη στη συσκευή από τα ηχεία μας.


Η εφαρμογή μας προσφέρει και κάποιες λειτουργίες απο τη μεριά της συσκευής. Αναλυτικά στοιχεία για τη μπαταρία,μνήμη κ.τ.λ. καθώς και την απελευθέρωση της μνήμης RAM, κατάλογο με τις εγκατεστημένες εφαρμογές, file manager, task manager με τη δυνατότητα διακοπής λειτουργίας εφαρμογών, ρυθμισεις wifi, tethering και hotspot και μετρητή δεδομένων δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...